Tehnologia de epurare cu membrane ultrafiltrante

Cerintele din ce in ce mai stricte privind deversarea apelor reziduale, urbanizarea si cererea crescuta de echipamente pentru reciclarea apei au facut din tehnologia cu membrane MBR o inovatie de prim rang in tratarea apelor uzate.

In varianta clasica de epurare biomasa se separa de apa epurata prin sedimentarea contaminantilor intr-un bazin decantor. Dezavantajele acestui sistem sunt ca in urma lui rezulta o cantitate mai mica de substanta uscata si un efluent de calitate inferioara. In acelasi timp are nevoie de o suprafata mai mare de instalare.

In timpul procesului de epurare biologica si ultrafiltrare, concentratia namolului activat creste continuu si, pentru a asigura o concentratie constanta a acestuia este necesara evacuarea namolului in exces din modulul MBR. Sonda de materii solide in suspensie masoara concentratia de namol din modul si atunci cand aceasta indica depasirea valorii de 10–12 g/l, pompa de evacuare a namolului in exces porneste si alimenteaza bazinul de stocare namol si apoi unitatea de deshidratare, unde se reduce umiditatea acestuia.

Efluentul epurat este evacuat intr-un bazin de permeat si de aici, o mica parte din apa tratata se foloseste pentru spalarea membranelor ultrafiltrante (spalare inversa), iar restul este evacuat catre emisar. Spalarea membranelor se face cu ajutorul unor electrovalve pneumatice si este complet automatizata.

Prin tehnologia MBR modulul de membrane inlocuieste etapa de decantare secundara. Aceasta bariera fizica reduce spatiul necesar constructiilor si creste parametrii de calitate ai apei epurate.

  • Eficienta
  • Increderea
  • Raport bun cost-eficacitate
  • Sustenabilitate

Acestea sunt doar cateva argumente care pledeaza pentru alegerea tehnologiei MBR oferite de C&V Water Control.

Module disponibile: