STERILIZATOARE CU LAMPI UV, GAMA SPEKTRON dedicate tratarii apei in aplicatii municipale, industriale 

Sistemul de tratare cu lampi UV SPEKTRON este proiectat pentru a face fata unei game largi de aplicatii de la tratarea apei pentru alimentarea cu apa in zone rezidentiale sau municipale, pana la tratarea apei de proces asigurand o capacitate de tratare de pana la 4,000 m3/h (25 MGD).

Rolul sau este de a elimina contaminarile microbiologice din apa cu ajutorul razelor ultraviolet.

Aceste sterilizatoare elimina printr-un proces natural in proportie de 99,99% virusurile, bacteriile, algele si chisturile parazitilor microscopici (in special Giardia lamblia si Cryptosporidium). Apa rezultata este sigura din punct de vedere bacteriologic. Nu se utilizeaza nici un fel de substante chimice, in consecinta nu se genereaza reziduuri. Eficienta sistemelor cu UV este strict legata de compozitia apei.

Tehnologia cu UV este sigura pentru angajati, pentru comunitate si mediu, elimanad riscul datorat lucrului cu substante chimice (manipulare, depozitare, scurgeri accidentale). Deoarece nu sunt utilizate substanţe chimice, nu trebuie să vă faceţi griji cu privire la ingerarea de substanţe chimice daunătoare sau a produselor derivate ale acestora.

AVANTAJELE sterilizatorului UV SPEKTRON

O solutie demonstrata, eficienta energetic pentru dezinfectia apei potabile, apei de proces si a altor lichide cu transmisie UV ridicata, cu peste 2000 sisteme instalate la nivel mondial, pana in prezent.

  • Dezinfectie eco-friendly, nu exista riscul formarii de produse secundare nocive (ex.: aparitia de trihalometani in cazul dezinfectiei prin clorinare). In plus sistemul de picurare functioneaza fara aditivi chimici de curatare
  • Consum redus de energie datorita tehnologiei de ultima ora ECORAY®, posibilitatii controlului dozei UV si echipamentelor hidraulice optimizate
  • Performante demonstrate prin certificari DVGW si UVDGM si monitorizare si control in timp real a dozei UV
  • Tehnologie de ultima ora pentru dezinfectia apei in vederea potabilizarii
  • Mentenanta facila datorata sistemului automatizat de curatare
  • Instalare usoara datorata utilizarii flanselor, optiunilor de montaj 
  • Monitorizare eficienta: senzor si sistem de control performante

EFICIENTA SI ADAPTABILITATE

Pentru economie și durabilitate maximă, unitatile Spektron folosesc lămpile UV Ecoray de joasă presiune, cu putere ridicata. Optimizate cu optiunea unei puteri variabile tehnologia Ecoray asigura o eficienta energetica excelenta in orice conditii de functionare. In special în modul economic, se fac economii de energie de pana la 20%, comparativ cu tehnologiile existente. Lampa Ecoray de 600 Watt (W) are, de asemenea, eficienta energetica mai mare in comparatie cu lampile de presiune medie, reducand si mai mult costurile cu energia. Datorită continutului redus de mercur, lampile Ecoray sunt, de asemenea, mult mai stabile si durabile – caracteristica ecologica a unitatii Spektron care poate ajuta la reducerea amprentei de carbon.