Statii de denitrificare IntelliSOFT, model Simplex

Statiile de denitrificare sunt echipamente destinate tratarii apei ce au ca scop reducerea continutului de nitrati din apa potabila mult sub limita maxima admisa. In alcatuirea lor intra un rezervor presurizat echipat cu o rasina anionica puternic bazica in forma Cl- si un rezervor de saramura adiacent pentru prepararea agentului de regenerare. Rezervorul de saramura se amplaseaza lateral, frontal sau in partea din spate a rezervorului cu rasina, astfel incat spatiul ocupat de echipamente sa fie optimizat la maxim.

Perioadele de furnizare apa tratata – regenerare se repeta ciclic si sunt complet automatizate, fiind comandate de un programator electronic cu microprocesor care actioneaza asupra unei valve automate.

Pentru o functionare corecta a statiei de denitrificare este necesar ca apa supusa tratarii sa fie limpede, cu o incarcare de substante solide in suspensie de maxim 2 mg/l, lipsita de uleiuri si clor rezidual liber, sa aiba mai putin de 10 mg/l substante organice oxidabile.

 

Statiile de denitrificare model Simplex sunt dotate cu valve de comanda si programatoare electronice de ultima generatie, avand posibilitatea initierii ciclului de regenerare dupa Timp, Volum sau Volum/Timp (in functie de aplicatie). Rezervoarele de stocare rasina sunt model Structural si au diferite capacitati. Regenerarea rasinii se face automat in timpul noptii sau in orice alta perioada din zi cand nu este necesara furnizarea apei tratate.

Functionare:

  • Faza de serviciu – In timpul furnizarii apei denitrificate, apa bruta intra in rezervorul cu rasina prin distribuitorul superior si parcurge de sus in jos stratul de rasina. In acest fel se produce schimbul ionic iar apa tratata iese prin distribuitorul inferior, la consumator.
  • Afanarea – In timpul afanarii apa bruta intra in rezervorul cu rasina prin distribuitorul inferior si parcurge de jos in sus stratul de rasina. Astfel are loc afanarea rasinii iar apa utilizata iese pe linia de drenaj.
  • Aspiratia saramurii (regenerarea) – Apa bruta trece prin injector in valva de comanda si aspira saramura din rezervorul de saramura. Solutia saturata de saramura se dilueaza la aproximativ 10%. Saramura intra in rezervorul cu rasina prin distribuitorul superior si parcurge de sus in jos stratul de rasina. In acest timp se produce regenerarea. Apa utilizata la regenerare trece prin distribuitorul inferior si se evacueaza pe drenaj.
  • Spalarea lenta – Spalarea lenta are loc in acelasi sens cu aspiratia saramurii. Ea incepe in momentul in care nu mai exista saramura in rezervorul de saramura. In timpul spalarii lente, excesul de saramura este expulzat din stratul de rasina.
  • Spalarea rapida – Apa bruta intra in rezervorul cu rasina prin distribuitorul superior si trece de sus in jos prin stratul de rasina, apoi iese spre drenaj prin distribuitorul inferior. In timpul spalarii rapide substantele chimice folosite la regenerare se indeparteaza din sistem, pana cand apa ajunge la calitatea corespunzatoare.
  • Reumplerea rezervorului de saramura – Apa bruta intra in rezervorul cu rasina prin distribuitorul superior si trece de sus in jos prin stratul de rasina, apoi prin distribuitorul inferior si furtunul de saramura, in rezervorul de saramura. Volumul de apa pentru reumplerea rezervorului de saramura (si implicit consumul de sare) este determinat numai de timpul aferent acestei faze. Apa si pastilele de sare din rezervor formeaza solutia saturata de saramura ce va fi folosita la urmatoarea regenerare.

* PENTRU DEBITE MAI MARI SAU APLICATII INDUSTRIALE SI MUNICIPALE IN SISTEM MULTIPLEX VA RUGAM CONTACTATI DEPARTAMENTUL DE VANZARI