Industrial

Municipal

Rezidential

MENUMENU

Statie de tratare a apei, Aplicatie: Complex de abatorizare

STATIE DE TRATARE A APEI, COMPLEX DE ABATORIZARE, JUDETUL GALATI

Utilizarea unei ape contaminate cu diverse bacterii, nitriti, nitrati sau alti factori negativi poate afecta substantial evolutia normala a starii de sanatate a animalelor, la fel si calitatea produselor rezultate.
De asemenea modul de întretinere a unui organism de natura animala sau vegetala care ulterior va fi introdus în consumul alimentar, influenteaza în final si sanatatea umana.

In cazul unui complex de crestere a porcilor si abatorizare, C&V Water Control SA a optat pentru o instalatie de complexa de tratare fizico-chimicå a apei brute în scopul potabilizarii ei, dimensionata pentru un debit de 80 m3/h.

Principalele probleme constatate în urma efectuarii buletinului de analiza a apelor de foraj au fost depasirile la urmatorii parametri: Fe2+, Fe3+ (0,4 mg/l), NH4+ (3,5 mg/l), Na+(496,3mg/l), culoarea galbuie precum si prezenta acizilor humici.

Pentru eliminarea manganului, amoniului si acizilor humici s-a folosit o instala¡ie de dozare de hipoclorit de sodiu cu continut maxim de clor activ.

Avantajul acestei metode este cresterea vitezei de oxidare a manganului si a materiei oxidabile precum si eliminarea amoniului si a acizilor humici dar si asigurarea unei protectii antibacteriene.

Top