INDUSTRIA CARNII - POTABILIZARE

Utilizarea unei ape contaminate cu diverse bacterii,  nitriti, nitrati sau alti factori negativi poate afecta substantial evolutia normala a starii de sanatate a animalelor, la fel si calitatea  produselor rezultate.

Fluxul general de tratare a apei de captare subterana

 • Oxidare – Etapa optionala
 • Filtrare de sedimente sau elemente oxidate
 • Filtrare automata – Filtrarea diversilor contaminanti prin statii de filtre automate echipate cu diverse medii de filtrare
 • Dedurizare
 • Sterilizarea cu ultraviolete

Fluxul general de tratare a apei de suprafata

 • Coagularea/Flocularea/Oxidarea/controlul pH-ului
 • Amestecare rapida
 • Decantor lamelar
 • Sistem Multimedia de Filtrare
 • Dezinfectare

INDUSTRIA CARNII - EPURARE

Apele uzate provenite din procesul tehnologic de abatorizare si procesare carne prezinta importante depasiri ale concentratiilor in ceea ce priveste materiile solide in suspensie, CBO5, CCOCr, pH, MS, reziduu filtrat la 105°C, azot total, fosfor total (fosfati), azot amoniacal, Ca, Mg, bacterii coliforme totale, contine sange, toate tipurile de reziduuri din carne, o importanta cantitate de grasimi, materii solide si uleiuri.

 • Treapta mecanica – prin sitare cu ajutorul unui filtru de inalta capacitate de dimensiuni mici, utilizat in separarea de solid-lichid.
 • Treapta fizico-chimica – in unitati de flotatie cu aer dizolvat. Flotatia de aer dizolvat este un proces utilizat pentru separarea particulelor solide (solidele in suspensie), lichide (uleiuri si grasimi) si pentru separarea si concentrarea namolului. Cand procesul de flotatie este precedat de un tratament de coagulare-floculare, randamentul in separarea materiei solide in suspensie este mult mai mare, putandu-se ajunge fara nicio problema la un randament real de 95%, prin aceasta asigurandu-se o reducere de CB05 de minim 40%, depinzand de tipul de apa reziduala
 • Treapta biologica realizeaza reducerea substantei organize, nitrificarea, denitrificarea si reducerea pe cale biologica a fosforului in bazine cu namol activ
 • Dezinfectie finala – treapta de dezinfectie finala a apei epurate, inainte de evacuarea ei in emisar, se realizeaza prin clorinare cu ajutorul pompelor dozatoare de clor, prin sterilizare cu ultraviolete sau ultrafiltrarea prin membrane
 • Treapta de prelucrare namol – namolul rezultat din procesul de epurare a apelor uzate este supus unor procese de prelucrare, in functie de cerintele beneficiarului si de normele impuse de reglementarile legale in vigoare.

Sita statica

Sita statica este un filtru utilizat pentru separarea solidului de lichid. Este compusa dintr-un corp realizat din P.R.F.S (poliester ranforsat cu fibra de sticla) si un gratar (sita) din otel inoxidabil ce va canaliza influentul in zona de sitare. Mai multe detalii.

Sita rotativa TE / TR

Sita rotativa este un filtru de inalta capacitate cu dimensiuni mult mai mici decat ale altor site rotative utilizate in separarea solid-lichid. Proportia de filtrare este de cinci ori mai mare in cazul acestui tip, comparativ cu sitele statice, fiind practic nula posibilitatea de blocare cu reziduuri, deoarece prezinta un sistem de auto-curatare.

Flotatie cu aer dizolvat – FRC

Unitatea de flotatie cu aer dizolvat are rol de indepartare a grasimilor, uleiuri emulsionate si a materiilor in suspensie foarte fine. Inainte de intrarea in unitatea de flotatie, apa uzata este amestecata cu coagulant si floculant pentru o buna eficienta in retinerea materiilor solide a fosforului si a substantei organice biodegradabile. Instalatiile tip FRC necesita adaos de reactivi pentru reglarea pH-ului, coagulare si floculare. Injectarea acestor reactivi se face in tubulatura de reactie cu ajutorul unor pompe dozatoare. Unitatea este prevazuta cu senzor de pH si pHmetru.

Filtru presa pentru namol – FP

Filtrul presa este o instalatie de deshidratare (reducere a umiditatii) a namolului provenit din procesele de epurare ale apelor uzate menajere si industriale. Aceste unitati pot fi operate in regim manual (FPM), semiautomat (FPSA) sau automat FPA. Pentru fiecare aplicatie (tip, cantitate si umiditate namol in exces ce trebuie prelucrat) se furnizeaza un filtru presa adaptat.