Filtrele pentru sedimente elimina contaminantii in stare solida cum ar fi: nisipul, namolul, rugina, polen, praf de carbuni, microorganisme si multe alte sedimente.

Cartusul este din fibra de polipropilena, rezistenta la cele mai intalnite chimicale si la dezvoltarea bacteriilor.

In functie de necesitati pot fi montate in serie pentru a creste gradul de puritate al apei sau in paralel pentru a le mari eficienta.

FILTRE AUTOMATE
  • Pentru debite: pana la 50 m3/h
  • Grade de filtrare: de la 500 la 10 microni
  • Arie de filtrare: 465 – 700 cm2
  • Filtrele „TAF” sunt usor de operat, avand un mecanism de autocuratare actionat de un motor electric. Filtrul este conceput sa functioneze la o gama variata de grade de filtrare, de la 500 la 10 microni.

Procesul de filtrare:

Apa intra prin conducta de admisie in zona de filtrare si parcurge sita dinspre interior spre exterior. Impuritatile mecanice retinute se acumuleaza pe suprafata sitei si cauzeaza pierderi de presiune.

Procesul de autocuratare:

Filtrul TAF va incepe autocuratarea ori de cate ori diferenta de presiune de-a lungul sitei ajunge la valoarea presetata sau dupa o anumita perioada presetata de timp. Sita este curatata prin aspiratia apei de la interiorul ei, cu ajutorul unui colector cu duze. Sedimentele sunt aspirate de pe sita si evacuate prin valva dedrenaj. Colectorul cu duze executa o miscare spiralata la traversarea suprafetei interioare a sitei, miscarea lui fiind realizata prin intermediul unui motor care roteste continuu bidirectional un snec melcat. Pe durata ciclului de curatire, valva de drenaj este activata de catre un electroventil cu trei cai. Pe durata ciclului de autocuratare care dureaza aproximativ 16 secunde, apa filtrata continua sa curga la consumator.