Filtre sedimente

Au rolul de a elimina contaminantii in stare solida cum ar fi: nisipul, namolul, rugina, polen, praf de carbuni, microorganisme si multe alte sedimente.

Cartusul este din fibra de polipropilena, rezistenta la cele mai intalnite chimicale si la dezvoltarea bacteriilor.

In functie de necesitati pot fi montate in serie pentru a creste gradul de puritate al apei sau in paralel pentru a le mari eficienta.

Filtru de sedimente Big Blue

Destinate aplicatiilor rezidentiale, filtrele Big Blue sunt recomandate datorita capacitatii ridicate de filtrare, rezistenta prin carcasele din polipropilena armata, calitate si durata de viata a cartusului.

Caracteristici Big Blue 20:

Intrare / Iesire: 1″
Presiune min: 2 bar
Presiune max: 7 bar
Inaltime: 60 cm
Diametru: 18 cm
Temperatura min: 70C
Temperatura max: 350C
Capacitate de filtrare: 1000 m3
Debit max: 7,2 m3/h
Greutate 1,2 kg
Manson filtrant standard 25 microni
Debit 5,5 m3/h
Presiune maxima de lucru 90
Presiune maxima de operare 16 bari
Temperatura maxima de operare 500C
Pierdere mica de presiune Datorita constructiei cartusului filtrant
Racorduri Diametru de 3/4” sau 1”
Corp transparent Pentru a observa starea cartusului filtrant
Etansare cu sistem oring Nu necesita scule
Intretinere Costuri minime si economice – numai mansonul filtrant trebuie inlocuit
Pentru eliminarea gustului si mirosului apei pot fi asociate cu filtre din aceeasi categorie, echipat cu mediu de filtrare

Filtru CINTROPUR

Filtru de sedimente CINTROPUR NW25  Utilizat pentru protectia instalatiei sanitare, aprovizionarea cu apa potabila sau pentru agricultura, Filtrul Cintropur are ca principiu de baza filtrarea particulelor solide (pamant, nisip, rugina, etc, …) in suspensie in apa.

In aplicatii rezidentiale se utilizeaza pentru:

  • Protectia instalatiei sanitare alimentata cu apa de la sistemul public, apa de ploaie sau apa de put.
  • Filtrarea apei la intrarea in instalatia de tratare a apei: dedurizator, sistem de tratare cu osmoza inversa, sterilizator UV

CUM FUNCTIONEAZA FILTRUL DE SEDIMENTE CINTROPUR NW25? 

Forta centrifuga conferita fluxului de apa separa particulele mai mari la fundul filtrului iar cele mici sunt retinute pe mansonul elementului filtrant.

Ideal este ca filtrul de protectie sa fie amplasat la intrarea in instalatie pentru a proteja toate dispozitivele conectate din cadrul instalatiei.

CARTUSE COMPATIBILE

In varianta standard sistemul este dotat cu MANSOANE FILTRANTE de 25 microni, dar in functie de particularitatile impuritatilor din apa, acesta poate fi inlocuit cu mansoane cu finete de filtrare cuprinsa intre 1-  50 microni.

Cu un cost redus, mansoanele filtrante Cintropur, compatibile cu filtru Cintropur NW25, asigura o mententanta usoara a sistemului de tratare datorita unui proces simplu de inlocuire.