Filtrele casnice fac parte din categoria elementelor rezidentiale destinate tratarii apei de consum, avand o multime de caracteristici care ajuta la obtinerea unei ape numai bune de baut.

Printre atributiile filtrelor exista elemente de filtrare mecanica pentru retinerea sedimentelor, eliminarea bacteriilor patogene, mirosurilor, clorului si a gustului, cat si eliminarea substantelor organice, dar nu numai.

In functie de necesitatile fiecarui sector rezidential, filtrele casnice se impart in:

Filtre chiuveta

Sunt cunoscute in intreaga lume pentru calitatea si necesitatea folosirii lor in tratarea apei. Gama larga de variante oferite de Doulton aduce o alternativa in domenii cum ar fi imbutelierea apei, apa distilata si osmoza inversa. Versatilitatea tehnologiei cu carbon folosita in sistemele de tratare a apei duce la o performanta mult mai ridicata decat a filtrelor traditionale cu carbune activat. Suprafata din ceramica poate fi usor curatata, astfel riscul de colmatare al filtrului fiind minim. Durata de utilizare a acestor cartuse este de pana la 12 luni, in functie de calitatea apei de filtrat. Filtrele de apa Doulton trateaza pana la 3,75 l/min.

Osmoza inversa

Este cea mai buna si mai eficienta solutie de purificare a apei, fiind o alternativa mult mai sigura si mai economica fata de apa de baut imbuteliata. Tratarea apei prin osmoza inversa se bazeaza pe un fenomen fizic, respectiv filtrarea apei printr-o membrana semipermeabila, nu implica o tratare chimica si conduce la eliminarea compusilor organici si anorganici dizolvati in apa precum si a contaminantilor biologici (bacterii si virusi) din apa.

Filtrele de sedimente

Filtrele de sedimente au rolul de a elimina contaminantii in stare solida cum ar fi: nisipul, namolul, rugina, polen, praf de carbuni, microorganisme si multe alte sedimente.