Pompele dozatoare utlizate in aplicatii rezidentiale sunt pompe electromagnetice cu diafragma, cu durata indelungata de utilizare, utilizate in scopul dozarii cu mare precizie a produselor lichide

Sunt confectionate din materiale rezistente la majoritatea produselor chimice, chiar si la acizi.

Pompa este actionata de o diafragma din PTFE montata pe pistonul unui electromagnet. Cand pistonul electromagnetului este atras de electromagnet, in corpul pompei se produce o presiune datorita careia are loc o expulzare de lichid prin supapa de refulare. De indata ce impulsul electric se termina, un arc aduce pistonul inapoi la pozitia initiala, ceea ce produce aspirarea unei cantitati de lichid prin supapa de aspiratie.

Intrucat functionarea este simpla si pompa nu necesita lubrifiere, intretinerea ei se reduce aproape la zero.

Datorita materialelor utilizate pentru confectionarea pompei, este foarte potrivita pentru lucrul cu lichide agresive.

Aplicatii uzuale:

  • Dezinfectia apei potabile: Dozarea agentilor chimici este ideala pentru distrugerea continua a bacteriilor din apa atat in aplicatii casnice cat si industriale
  • Tratarea apelor reziduale: De la marile fabrici si pana la centrele locale, in sistemele de separare a materiilor solide in suspensie se folosesc coagulanti si floculanti cu diverse viscozitati si doze recomandate de utilizare.

Substante care se dozeaza in mod uzual:

  • Hipoclorit de sodiu – creste viteza de oxidare a substantelor organice oxidabile. In acelasi timp se asigura protectie antibacteriana permanenta.
  • Sulfat de aluminu – pentru coagularea materiilor in suspensie.

Gama produse

Pompe Dositec: concepute pentru a doza de la 0 la 9 litri/ora la presiuni de la 0 la 10 bari.

Debit 
[l/h]
Presiune 
[bar]
Frecventa de dozare (nr. maxim de doze injectate/minut) [C/min.] Volum doza [ml/doza]
2,5 10 120 0,28
2 20 120 0,28
6 7 120 0,69
9 10 120 1,11

Dositec – MP

Pompa cu debit reglabil manual de la 0 la 100%, prin intermediul unei chei de reglare potentiometrice. Exista posibilitatea unui reglaj mai fin pentru debite mici de dozat, intrucat exista doua scale pentru debit: 20% si 100%.

Dositec – MD

Pompa cu debit reglabil manual de la 0 la 100%, prin intermediul tastaturii. Reglarea se executa prin intermediul unor tastei cu care se poate seta frecventa de la 0 la 100%.

Dositec-Q

Pompa cu debit proportional cu debitul lichidului din conducta in care se face dozarea (dozeaza in functie de semnalul primit de la un contor lansator de impulsuri).

Dositec-mA

Pompa cu reglare analogica printr-un curent de semnal 4-20 mA

Dositec-PRC

Pompa cu debitare comandata de un senzor de pH sau ORP (redox).

Sunt pompe electrice cu diafragma sau cu piston, cu durata indelungata de utilizare in scopul dozarii cu mare precizie a produselor lichide.

Sunt confectionate din materiale rezistente la majoritatea produselor chimice, chiar si la acizi. Au aplicabilitate in toate tipurile de procese in care este necesar sa se dozeze un produs intr-un circuit hidraulic, cum ar fi tratarea apei, procese tehnologice din industria alimentara, chimica, textila, etc.

Aplicatiile cele mai des intalnite sunt:

  • dezinfectia apei potabile,
  • conditionarea apelor tehnologice
  • tratarea apelor reziduale.