Sistemul de tratare cu lampi UV   este special conceput pentru utilizarea in zone in care apa potabila este luata din surse proprii (de put, de ploaie) sau unde calitatea apei din retelele publice nu mai este suficienta pentru nevoile dumneavoastra. In plus, este recomandat pentru instalatii rezidentiale de tratare complexe, sisteme de tratare a apei de proces, acvarii sau piscine private, sisteme de ventilare si aer conditionat, parcuri acvatice.

Rolul sau este de a elimina contaminarile microbiologice din apa cu ajutorul razelor ultraviolete.

Lungimile de undă cu energie mai ridicată ale luminii UV au capacitatea unică de a inactiva microorganismele (bacterii, viruşi, chisturi etc.) din apă sau din aer, oprind capacitatea acestora de a se multiplica şi de a cauza infecţii şi îmbolnăviri.

Beneficiile Tratarii cu raze ultraviolete

Razele UV distrug in mod natural microorganismele.

Microorganismele (bacterii, viruşi şi chisturi minuscule) din natură, pot deveni un pericol pentru organismul uman. Spre deosebire de substanţele chimice dezinfectante, care se bazează pe oxidarea chimică pentru a întrerupe funcţiile vitale ale microorganismele, lumina UV este doar energie luminoasă care deteriorează ADN-ul organismelor dăunătoare. Prin dezactivarea ADN-ului, funcţiile vitale ale acestor organisme sunt întrerupte, ceea ce le face inofensive. Deoarece nu sunt utilizate substanţe chimice, nu trebuie să vă faceţi griji cu privire la ingerarea de substanţe chimice dăunătoare sau a produselor derivate ale acestora.