editorcnv Niciun comentariu

În industria conservelor, produsele vegetale pot fi influențate de calitatea apei utilizate în procesul de producție. Astfel că duritatea apei, respectiv sărurile de calciu și magneziu din apă pot influența consistența produselor vegetale conservate. Apa poate avea acțiune corosiva asupra cutiilor de conserve, favorizând și difuzia unor substante hidrosolubile din legume. Anumite valori ale parametrilor apei pot provoca și inmuierea la opărire a tesuturilor vegetale, ceea ce ar duce la degradarea produsului. Tratarea apei în industria conservelor este esențială pentru prelucrarea legumelor și fructelor în condiții optime de calitate.

În fluxul de tratare a apei din cadrul fabricii se regăsesc:

  • Instalații de clorinare;
  • Rezervor pentru reacție din oțel emailat;
  • Grupuri de pompare;
  • Filtre de sedimente semi-automate;
  • Instalații de filtrare tip IntelliFILTER.

Unul dintre beneficiarii unei stații de tratare a apei marca C&V Water este chiar cea mai mare companie producătoare de conserve de legume și fructe din România. În cadrul fabricii sistemul de alimentare cu apă cuprinde: instalații pentru captarea apei din sursele subterane, instalații de tratarea apei pentru corectarea caracteristicilor, stocarea și distribuirea apei și construcțiile aferente acestor instalații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *