Sterilizatoare cu lampi UV dedicate tratarii apei in aplicatii rezidentiale

Sistemul de tratare cu lampi UV   este special conceput pentru utilizarea in zone in care apa potabila este luata din surse proprii (de put, de ploaie) sau unde calitatea apei din retelele publice nu mai este suficienta pentru nevoile dumneavoastra. In plus, este recomandat pentru instalatii rezidentiale de tratare complexe, sisteme de tratare a apei de proces, acvarii sau piscine private, sisteme de ventilare si aer conditionat, parcuri acvatice.

Rolul sau este de a elimina contaminarile microbiologice din apa cu ajutorul razelor ultraviolete.

Gama rezidentiala de sterilizatoare UV ofera o cale economica, de incredere si fara substante chimice pentru a garanta siguranta apei din casa.

Gama cuprinde sisteme cu debite variabile pornind de la doar 27 l/min  pentru o casa mica sau cabana, pana la 82 l/min pentru o locuinta mai mare sau sediu al unei companii mai mici.

Aceste sterilizatoare elimina in proportie de 99,99% virusurile, bacteriile, algele si chisturile parazitilor microscopici (in special Giardia lamblia si Cryptosporidium). Apa rezultata este sigura din punct de vedere bacteriologic. Nu se utilizeaza nici un fel de substante chimice, deci in consecinta nu se genereaza reziduuri. Eficienta sistemelor cu UV este strict legata de compozitia apei.

Razele ultraviolete distrug in mod natural microorganismele.

Razele ultraviolete sunt componente naturale a luminii solare, ce se afla imediat sub regiunea luminii vizibile din spectrul electromagnetic. Lungimile de undă cu energie mai ridicată ale luminii UV au capacitatea unica de a inactiva microorganismele (bacterii, virusuri, chisturi etc.) din apa sau din aer, oprind capacitatea acestora de a se multiplica si de a cauza infectii si imbolnaviri.

Spre deosebire de substantele chimice dezinfectante, care se bazeaza pe oxidarea chimica pentru a intrerupe functiile vitale ale microorganismele, lumina UV este doar energie luminoasa care deterioreaza ADN-ul organismelor daunatoare. Prin dezactivarea ADN-ului, functiile vitale ale acestor organisme sunt intrerupte, ceea ce le face inofensive.

Deoarece nu sunt utilizate substante chimice, nu trebuie sa va faceti griji cu privire la ingerarea de substante chimice daunatoare sau a produselor derivate ale acestora.

AVANTAJELE sterilizatorului UV

Conectat la linia de alimentare cu apa din locuinta, sistemul de dezinfectie cu raze ultraviolete, asigura o bariera finala in calea microorganismelor, pentru intreaga casa.

Fara substante chimice sau produse derivate daunatoare – apa tratata va fi lipsita de reziduuri sau produse chimice derivate daunatoare.

Purificare continua – Special concepute si testate lampile Sterilume ™ -EX asigura emisia razelor ultraviolete intr-un mod consecvent si fiabil pe toata durata de viata a lampii (9000 ore).

Nu afecteaza gustul si calitatea apei – Razele UV nu afecteaza gustul, mirosul sau claritatea apei.

Simplu de instalat, intretinere facila – Lampile UV sunt usor de inlocuit

Droserul afiseaza vizual durata de viata remanenta a lampii si va intra in alarma in cazul in care lampa esueaza. Sistemele de monitorizare sunt echipate cu senzor UV, care asigura o citire continua a intensitatii razelor ultraviolet.

Droserul de control are o caracasa sigilata ce previne infiltrarea accidentala a apei si este in conformitate cu normele CSA si CE.

Sistemele de monitorizare permit instalarea unui supape electromagnetice optionala, care va opri fluxul de apa in cazul scaderii eficientei UV sub nivelul de siguranta.

Camera de otel inoxidabil, pentru a prelungi durata de viata si evitarea degradarii luminii ultraviolete.

Ofera siguranta intregului sistem de alimentare cu apa – Inactiveaza eficient organismele periculoase care pot sa treaca de alte procese de tratare si sa ajunga la robinet. Echipat pentru a inactiva microorganismele rezistente la actiunea clorului precum Cryptosporidium and Giardia, bacterii daunatoare precum E.Coli si virusuri care nu sunt vizibile cu ochiul liber.