C&V Water ofera solutii personalizate pentru aplicatii cu osmoza inversa in industrie!

Statii industriale de osmoza inversa sunt rezultatul multor ani de experienta. Gama Osmeo combina compactitatea,  simplitatea in utilizare si prelucrarea de inalta performanta.

Statiile industriale de osmoza inversa Osmeo asigura producerea apei osmozate necesara pentru diferite domenii ale industriei:

  • Aplicatii in industria agroalimentara;
  • Spalatorii profesionale;
  • Laboratoare;
  • Cosmetica;
  • Cazane de joasa presiune;
  • Toate aplicatiile care implica apa osmozata.

Tratarea apei prin osmoza inversa are ca avantaj major faptul ca elimina pana la 99% din substantele organice si anorganice dizolvate in apa precum si cca. 99% din contaminantii biologici (bacterii, virusuri), fara sa implice vreun impact negativ asupra mediului ambiant, procedeul fiind bazat pe un fenomen fizic si nu pe unul de natura chimica.

Statiile industriale de osmoza inversa sunt echipamente standard pentru desalinizarea apei potabile dedurizate, cu operare pe principiul fenomenului de osmoza inversa.

Sunt montate pe un cadru din otel inoxidabil cu panou frontal din material plastic care include aparatele de masurat si control. In componenta lor intra un filtru special la intrare cu cartus filtrant la 5 microni si 2 manometre, pompa centrifuga multietajata de presiune mare confectionata din otel inoxidabil, cu zgomot redus, module cu membrane in recipiente presurizate. Sunt dotate cu robinete, instrumente pentru masurare si reglare, precum si un microprocesor.

Parametri specifici statiilor de osmoza inversa:

  • Apa de alimentare = apa care intra in iinstalatie, supusa tratarii prin osmoza inversa.
  • Permeat = apa desalinizata care a trecut prin membrana semipermeabila si iese din instalatia de osmoza inversa la consumator.
  • Concentrat = apa cu continut imbogatit de saruri, care parcurge membrana numai la suprafata ei si iese din instalatia de osmoza inversa la drenaj.
  • Randament [%] = (Debit permeat / Debit apa alimentare) x 100 ; valoare maxima admisa in functionare = 75%
  • Grad de desalinizare [%] = defineste gradul de purificare al permeatului fata de apa de alimentare; aprox. 97%.

Principiul osmozei inverse

Osmoza este un proces pe care sunt bazate aproape toate procesele metabolice naturale. Daca introducem intr-un rezervor aceeasi cantitate din doua solutii cu concentratii saline diferite, despartite printr-o membrana semipermeabila, va avea loc o deplasare naturala a lichidului (fara componenta sa salina) dinspre solutia mai putin concentrata, spre solutia mai concentrata, pana cand cele doua solutii vor avea acceasi concentratie. La sfarsitul procesului, aceasta deplasare de lichid va genera o diferenta de nivel care va produce o diferenta de presiune pe membrana. Aceasta diferenta se numeste presiune osmotica.

Aplicand solutiei concentrate o presiune superioara presiunii sale osmotice, se obtine procesul de osmoza inversa, adica apa din solutia mai concentrata va trece fara sarurile continute prin membrana semipermeabila, in solutia mai putin concentrata, pierzandu-si salinitatea si astfel devenind pura.

Membranele semipermeabile utilizate in instalatiile de osmoza inversa sunt sintetice, special destinate acestui tip de echipamente.

Vizitati sectiunea de Portofoliu pentru a vedea imagini din practica aici!